Talvisarja, Kastelli 7.3.

Talvisarja jatkui tutussa Kastellin taajamaympäristössä. Ratamestari Mikko Simola oli laatinut talvisarjan osakilpailuksi varsin pitkät ja reitinvalintapainotteiset radat. Kyse oli siis kunnon lisäksi eniten siitä, mikä tie tai lumioikaisu kannattaa juosta. Melkein joka rastivälillä olikin mukavasti 2-3 vaihtoehtoista vaihtelevaa toteutustapaa.

Olin paikalla jo klo 11 tapahtuman alkaessa, mutta silti edelläni meni jo useammat jäljet. Tällä kertaa valitsemani varsin "hyökkäävän" suunnistustavan johdosta pääsin kyllä tekemään omalla valinnallani ne ensimmäiset (ja ehkä viimeiset?) kengänjäljet moniin paikkoihin. Lisäksi päätin katsoa kartasta ennen lähtönollausta reitinvalinnan vain rastille 1, jotta oppisin paremmin kartanlukua vauhdissa.

"Kisakeskus" Knuutilankankaan koulun pihassa.
Päivän A-rata kokonaisuudessaan.

Pilvisehkö noin yhden pakkasasteen keli ja jonkin verran aika tuoretta lunta loivat mukavat puitteet päivän kisaan. Metsäoikaisuja pystyi tekemään, mutta metsä oli toki hitaampi juosta kuin pyörätie. Joissakin kohden polut olivat aika kovia ja joissakin pehmeämpiä, sen huomasi vasta kun niille meni.

Pitkä matka sujui itselläni kuntomielessä hyvin, vaikka kovimmille juoksijoille aika paljon jäinkin. Kun itselläni meni matkaan lähes 50 minuuttia, jäin ihan kuumimmalle kärjelle jopa vartin, toki sinne on turha itseä edes vertailla kun lähtökohdat on niin erit. Sanoisin että ehkäpä minuutin olisin saanut kirittyä optimaalisilla reitinvalinnoilla, muuten kuntotasoni on tuo. Juoksu kyllä tuntui aivan hyvältä.

Reitinvalintaa alkumatkasta. Moni eteni rastivälin 1-2 myös teitä pitkin, itse menin kuvaan piirtämääni vihreää jälkeä. Optimaalisin reitti olisi mielestäni ollut oman vihreän ja kahden piirtämäni violetin pätkän yhdistelmä.
Kakkoselta kolmoselle optimireitti oli ehkäpä vihreällä piirtämäni, itse hyökkäsin turhaan punaisella merkitsemälleni reitille, joka oli ehkäpä 15sek hitaampi. Sillä oli yllättävän paljon vitikkoa ja mäkikin piti kavuta ylös saakka.

Luulin valintani välille 6-7 (vihreä) olevan keltaista huonompi, mutta ainakin väliaikojen ja rastit.fi välimatkojen perusteella se olikin ehkäpä optimivalinta.
Välillä 9-10 valitsin jostakin syystä punaisen reitin. Melkeimpä heti kisan jälkeen havaitsin keltaisen olleen parempi. Nyt jälkikäteen muidenkin reittejä nähtyäni valitsisin vihreän reitin. Tällä välillä hävisin noin 30sek vs normaali rastivälisijoitukseni.

Jokunen reitti löytyy rastit.fi:stä ja tulokset täältä. Noin 80 suunnistajaa oli taas hyvä määrä kun huomioidaan se, että osa oli takuulla estynyt hiihtolomareissujensa johdosta.

Kommentit