Talvisarja 1.2., Patosilta

Oulu Indoor Cupin loputtua "pääsimme" jälleen ulos. Talvisarja jatkui erinomaisessa Patosiltojen ympäristössä, ratojen kierreltyä Lasaretin aluetta, Ainolan puistoa ja Itä-Tuiraa. Keli oli todella mukavan näköinen -7C talvikeli, vaikkakin on mainittava että vinkka todellakin tuntui luissa ja ytimissä. Moni muukin havaitsi että alkulämmittelyssä kroppa vain kylmeni eli oli sama ottaa kunnon lämmöt kisavauhdilla lähtöleimauksen jälkeen.

Päivän A-radam kisakartta. Tällä kertaa käytiin ensin joen eteläpuolella kauniimmassa puistomaisemassa ja sen jälkeen jatkettiin kerrostalojen välissä joen pohjoispuolella.
Unohdin napsia Tuiran uimarannalta kuvia, joten näppäsin poislähtiessäni pikaotoksen A-radan rastista 10 (koodi 45). Vasemmalla puolen portin omaava ylitys-/ ja läpimenokieltoinen aita.

Kun viikko sitten sain Indoor Cupissa täysin tuntemattoman alueen kartan käteen minuutti ennen lähtöä, niin nyt käytin tarkoituksella sen vastapainoksi huolella aikaa reitin suunnitteluun samalla kun sidoin nastalenkkareideni nauhoja autossa. Olin tällä kartalla viime talvena ratamestarina ja muistinkin siitä hyvin monien alueiden talvipolut. Havaitsin samalla, että rastin 2 lähestyminen sekä rastivälit 6-8 ovat suunnistusmielessä itselleni ne kaikkein kinkkisimmät. Niille(kin) päätin tehdä lopullisen reitinvalinnan vasta maaston lumitilanteen nähdessäni.

Tälläkin kertaa aitojen ja niiden merkintöjen kanssa sai olla todella tarkkana, kuten talvisuunnistuksessa usein on. Säännöt kun ovat tavallaan helpot, muttei siltikään kaikessa tarkkuudessaan ihan niin helpot. 2 väkästä omaavien aitojen (alla kuvasa merkinnät 1 & 2) lisäksi vähän paksummat viivat ovat aina ylityskieltoaitoja, vaikka siinä aidassa avattava portti olisikin (merkinnät 3 & 4). Ne yhden väkäsen aidat, jotka saa ylittää, on aina kuvattu kartassa ohuemmalla viivalla. Ja mikäli talojen välissä olevasta aidan portista saa mennä, on siinä kohden kartassa aina aukko (vihreä esimerkki-merkintä). Itsekin olin jo unohtanut kaikki nämä yksityiskohdat tarkemmin ja piti vielä tarkistaa ne kisan jälkeen osaavalta ratamestari Ville Kosolalta.

Merkkasin karttaan punaisella minua ja joitakin muitakin mietityttäneet kieltokohdat 1-5. Kohdat 1 & 2 olivat selkeitä 2-väkäisiä aitoja. Kohdissa 3 & 4 oli portit, mutta aitaviivan paksuus ja aukon puuttuminen tarkoitti läpi-/ ylimenokieltoa. Kukin kohta noista tarkoitti lisähaasteita reitinsuunnitteluun.
Polarini ei suostu antamaan gps-jälkeä kännykälle/koneelle, eli tällä kertaa reittini käsin piirrettynä. Reitinvalintani rastille 2 oli lie onnistunut, rantaviivaa pitkin lumisempaa polkua mennessä rastia lähestyessä piti hakea vielä 50m lisäkoukku kaakosta, rastin vieressä olevan mäen oltua niin jyrkkä ja pusikkoinen. Rastille 6 pummasin (viiva punaisella) mentyäni jo rastia edeltävälle sisäpihalle, olisinko ottanut siitä noin 15 sekuntia takkiin. Muuten olen reitinvalintoihini todella tyytyväinen.

Oma sijoitus A-radalla oli 19/57, minkä muistelisin olevan parhaimman pään sijoituksiani tällaisilla reilusti juoksuvoimaa vaativilla radoilla. Sijoitus toi mukavaa boostia omaan kunto-treenaukseen kesää kohden, juoksukunto kun on erittäin tärkeä osa ensi kesän hyviä suorituksia. Hyvän juoksutreenin lisäksi ratamestari oli myös onnistunut luomaan radalle pähkinöitä purtavaksi, karttaa saikin taas katsella tarkkaan ennen suunnistusta, sen aikana ja vielä nyt jälkeenpäinkin. Mikä on aina hyvä asia :)

Päivitys 2.2.: Unohtui mainita, että mukana oli (ulko)talvisarjalle ennätykselliset 90 osallistujaa! Kun viime kesänä rikottiin Oulurastien kävijäennätys koko kesän yhteismäärällä laskettuna ja tammikuun Indoor Cup oli myös menestys, voidaan sanoa että harrastesuunnistuksella pyyhkii tällä hetkellä Oulun alueella aivan hyvin :)

Päivitys 3.2.: Polari nyt yhteistyössä ja reitti rastit.fi:ssä.

Kommentit