Luontosunnuntai, Timosenkoski 30.9. (Oulurastien D-rata)

Koskelankylän Riento järjesti lauantaina Oulurastit Timosenkoskella ja yösuunnistuksen samassa paikkaa pimeän tultua. Sunnuntaina oli vuorossa Luontosunnuntai perheille. Kun tämä aika sopi minulle ja viime kesänä Hippo-koulun käyneelle 9v tytölleni paremmin, kävimme sunnuntaina D-radan rasteja hakemassa.

Kotini Talvikankaan lähellä olevia suunnistuskarttoja omaava KoskRi on kunnostaunut tänä kesänä karttapuolella minun kannaltani loistavasti, suurkiitokset siitä :) Täysin uuden Sarvikankaan kartan lisäksi Hiukkavaaran ampumaradan karttoja on päivitetty mukavasti ja nyt myös Timosenkosken karttaa oli laajennettu uudelle alueelle, Vesalanmäen puolelle. Tämä laajennus sopii loistavasti etenkin vähemmän totisille harrastajille, koska Vesalanmäki ja sinne matkalla olevat suunnistukseen sallitut pellot ovat huomattavasti miellyttävämpää maastoa kuin Timosenkosken luontopolun länsipuolella sijaitseva alue, missä Oulurastien radat osaltaan olivat viime syksynä. Itse luontopolun aluehan on tottakai myös mukavaa maastoa.

Timosenkosken/ Vesalanmäen D-rata.

Suuntasimme siis mielenkiinnolla kivassa syyskelissä maastoa tutkimaan. Aina rastilta lähtiessämme kyselin, mihin suuntaan mentäisiin ja miksi. Sen jälkeen etenemisvauhtimme oli sellainen, että itse kartanlukijakin ehti katsella maisemia ja kertoa koulujuttuja sekä muita hauskoja tarinoita varsin paljon. Rastinotto sen sijaan tehtiin vauhdilla, tärkeintä oli löytää rasti ennen isiä.

Rata oli mielestäni erittäin hyvä. Saimme kulkea hivenen haastavampaakin maastoa rastille 4. Ja esimerkiksi rastit 1, 5 ja 8 vaativat sopivasti tarkkuutta. Rastit myös näkyivät aika hyvin todennäköisimpiin lähestymissuuntiin. Isojen peltojen ylitykset taas olivat kivoja maisemien katselun kannalta, samoin kuin Kalimeenojan ylitykset.


Kuva rastilta 2 rastia 3 kohden.

Kalimeenojaa katsellessa vierähti tovi molemmilla silloilla.

Loppukirin paikka. Rastilla 9 mielenkiinto kiriin oli erityisen suuri, kun kerroin mustan X:n tarkoittavan erikoiskohdetta, jota ei voi etukäteen tietää. Rastilippu näkyy taustalla.


Maalissa saimme aina niin tärkeän rastiväliaika-tulosteen, jonka katsominen säästettiin kotiin. Jännitimme, meneekö loppuaika alle vai yli 50 minuutin. Vielä kun saimme maalista toimisijalta pyytämättäkin "kaikki rastit" -kartan mukaan, oli reissu täydellinen. Sen kanssa on mukava ja helppo lähteä nyt syysiltoina treenailemaan yösuunnistusta jäljellä olevia yö-cupin osakilpailuja varten.

Kommentit