Kesän 2018 ennakkotunnelmia


Suunnistuskesä 2018 lähestyy ja me monet odotamme tulevia tapahtumia innolla. Oulurastit alkavat huomenna 19.4. sprintein ja korttelisuunnistuksin samalla kun lumet vielä sulavat metsistä.

Henkilökohtainen tavoitteeni on suunnistaa kesällä noin kerran viikossa Oulurasteilla ja harjoitella ehtimisen/ jaksamisen mukaan kartan kanssa jonkin verran myös itsekseen. Lisäksi blogin kirjoittamisesta innostuneena tavoitteeni on laatia kaikista osallistumistani Oulurasteista vähintäänkin lyhyt postaus, pidempikin silloin kun asiaa on. Merkitsen suunnitellut tekstini aina blogiini kohtaan ”tulossa olevat postaukset”, jotta niitä seuraava tietää mitä odottaa ja milloin.


Tarkoitukseni on kirjoitella Oulurastien lisäksi muistakin suunnistukseen liittyvistä tapahtumista. Jukolan viesti 16.-17.6. saattaa olla tänä kesänä osallistujamäärältään suurempi kuin koskaan. Ensikertalaisen tavoitteeni on olla mukana Hälvälän suppamaastossa, mikäli vaimon työvuorot ja lastenhoito vaan sen mahdollistavat. Jos Jukolan kanssa tulee ongelmia, pyrin korvaamaan sen Tunturisuunnistuksella 4.-5.8., maisemiltaan itselleni tutulla Ylläksellä. Rogaining lajina kiinnostaa myös, ”Oulu rogaa & rollaa” järjestää ainakin pari tapahtumaa tänä kesänä. Mukava olisi myös saada joidenkin pidemmän linjan konkareiden ennakot ja kisan jälkeiset mietteet blogiini näistä isommista tapahtumista.

MOBO (mobiilisuunnistus) kiinnostaa myös testata. Oulussa on tällä hetkellä 5 MOBO-rataa, näistä Huutilammen ja Ruskotunturin radat itseäni lähinnä lenkkeilymatkan päässä. Oulurastien erikoisratoja olisi myös tarkoitus testata, esimerkkinä Jukolaan valmistava treeni, rastinottoharjoitteet ja mahdollisesti polkupainotteinen suunnistus. Mietinnässä on, josko kirjoittelisin jotain myös lasten suunnistuksesta. Pyöräsuunnistus jää ainakin tälle kesälle testaamatta.

Huutilammen MOBO-suunnistuksen lähtöpaikka ohjeineen, Timosenkosken luontokoulun seinällä.


Screenshot kännykästäni Huutilammen MOBO-suunnistuksen kartalla


Oulurastien rastikalenteria olen odotellut suurella mielenkiinnolla. Tarkoitus olisi päästä etenkin maastoihin, missä en ole vielä käynyt. Varsin vähän aikaa rasteja käyneenä itselleni uusia maastoja on yhä paljon ja joitakin jää takuuvarmasti myös kesälle 2019, hyvä niin.

Henkilökohtaisia suosikeitani ovat tähän mennessä olleet lapsuuden metsieni lähistöllä sijaitsevat Kiekon majan ja Sankivaaran alueen rastit. Aiemmin käydyillä rasteilla olen tykännyt maastoiltaan myös mm. seuraavista paikoista: Limingan Rantakylä, Oulunsalon Koppana, Muhoksen Tuppu, Virpiniemi sekä sen pohjoispuolella oleva Runteli. Kaikissa edellä mainituissa on mukavasti kangasmetsää, sopivasti polkuja ja Tupussa sekä Virpiniemen alueella korkeuserojakin. Esimerkiksi Olhava, Pikkarala sekä useat Kiimingin suunnassa olevat maastot ovat ennalta niitä tuntematta ehkäpä mielenkiintoisimpia kokematta olevia paikkoja.Virpiniemen ja Runtelin suunnistusmaastot samassa kuvassa. Etelässä vihreällä frisbee-golfin alueet ja pohjoisessa harmaalla suuret hiekkamontut. Samalla alueella sijaitsee myös varsin kattava latuverkosto talvisin.


Kiekon majan, Sankivaaran ja Pilpaojan suunnistusmaastoja samalla kartalla. Kartta ei ole vuodelta 2018.

Tulevalla kaudella kiinnostaa etenkin oppiminen. Ei siten, että pitäisi tuntea maastot etukäteen tai treenata lisää juoksua saadakseen nopeamman ajan vaan siten, että oppisin suunnistustaitoa enemmän. Vielä on mietinnässä miten se onnistuu (mahdollinen kurssi tms.?). Kokemus tottakai lisää osaamista. Yksi itseä kiinnostava taito olisi ratamestariksi oppiminen. Tavoitteeni toimia jollakin radalla ratamestarina menee mieluiten vuodelle 2019, mutta oppia ja perehtymistä aiheeseen olisi hyvä saada jo tänä kesänä.


Henkilökohtaisesti kauteni alkaa joka tapauksessa pienellä paussilla, luomen poiston johdosta lääkärin määräämä hikoilutauko siirtää kauden aloituksen osaltani toukokuun alkuun.

Kommentit

  1. Kiva löytää pitkästä aikaa rehellinen suunnistusblogi! Niiden kulta-aika oli joskus kymmenisen vuotta sitten, mutta sittemmin lähes kaikki ovat kadonneet. Seurailen tästä lähtien tätä blogia mielenkiinnolla.

    Ensin Oulun maastot haltuun, sitten myös muualle Suomeen! Sillä kaavalla riittää elämyksiä vielä vuosikausiksi ;)

    VastaaPoista
  2. Mahtava homma, että seuraajia löytyy ja kiitos kommentista :) Pitääpä katsoa mihin tämä vuosien mittaan kehittyy...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti