lauantai 31. maaliskuuta 2018

Talvisuunnistus, 31.3. Ouluhalli

Oulun alueen talvisuunnistuskausi jatkui sarjan toiseksi viimeisellä kilpailulla upeassa pääsiäiskelissä. Edellisviikon kisassa juostava matka oli aika pitkä (50min tasoa kunnollani), mutta nyt mentiin taas talvisuunnistukseen mielestäni ehkä sopivampaa matkaa (~30min kunnollani). Talvisuunnistus kun on mielestäni ehkä parhaimmillaan kun päästään tekemään mahdollisimman paljon sprinttimäistä nopeaa kartanlukua ilman liikoja kilometrin mittaisia pyörätie-rastivälejä.


Päivän upeaa kisamaastoa.


En tiedä johtuiko se myös upeasta kelistä, mutta rata oli mielestäni todella hyvä. Kilpailijoiden väliset kokonaisaikaerot olivat aika pieniä ja monella rastivälillä tuli itselleni yllättävänkin kovia ja heikkoja aikoja muihin verrattuna. Omaa reittiäni katsomalla (klikkaa linkistä rasti.fi -palveluun) näkee olennaisimmat pikkupummini, joita tuli tällä kertaa monta.


Mielenkiintoisimmat kohdat radalla olivat ehkä rastiväli 3-4, jolla olin kiertotietä kovia polkuja menemällä yllättäen jopa viides (paras rastivälini). Toinen yllättävän hyvin sujunut väli oli 9-10, jossa kiersin myös pitkän kaavan kautta vs. lyhemmät reittivalinnat.


Juoksin rastille 4 kiertotietä kovimpia polkuja eteläkautta, muun muassa kompassin kärkeni kuvassa osoittamaa polkua pitkin ja vielä kiven viereisen rakennuksen nurkan kautta kiertäen. Monet olivat menneet selkeästi lyhemmän, mutta myös kauemmin kestävän matkan suoraan rinnettä lumessa kahlaten.Lyhempi, mutta ilmeisesti hitaampi reitti nelosrastilta kolmosrastia kohden kuvattuna.

Käyttämäni polku nelosrastin eteläpuolella.

Rastille 10 juoksin rastin viereisen rakennuksen länsipuolta. Ajoista arvelen, että vaalensinisen alueen yli menneet olivat pääosin minua hitaampia ja rastiväliaikojen perusteella osa kilpailijoista saattoi myös oikaista joko violetin tai tummanvihreä kielletyn alueen yli rakennuksen itäpuolelta. [Vaaleansinisen alueen pitäisi olla vaaleanvihreä pieni tiheikkö.]

Nihkeästi sujuneita asioita olivat tällä kertaa rastin 6 ohi juoksu jopa 2 kertaan reilu 30 sekuntia yhteensä pummaten. Kartanlukuvirhettä auttoi ehkäpä se, että rasti oli poikkeuksellisen hyvin piilossa. Samoin rastille 8 mennessä reittisuunnitelman lennosta muuttuminen aiheutti sen, että en älynnyt todennäköisesti nopeinta polkua ensinkään ennenkuin oli jo liian myöhäistä. Tällä rastivälillä olin myös reilu 30 sekuntia hitaampi kuin minun olisi keskimäärin katsottuna pitänyt olla. Samoin hölmöilin ysillekin hivenen liian pitkän reitin kautta noin 10 sekuntia hukkaan. Rastille 14 mennessä missasin myös noin 15 sekuntia keskityttyäni ison linjan valintaan jolloin pieni oikoreitti jäi havaitsematta.

Kutosrasti kuvassa, jäi juostessa huomaamatta...Rastivälillä 7-8 moottoritien ja toisen pienemmän tien alitettuani kuvittelin heti kääntyväni vasempaan, kunnes huomasinkin kohdalla että se pyörätiehän menee pään yli (kuten kartasta olisi fiksumpi heti nähnyt). Ehkäpä tästäkin hätääntyneenä en älynnyt juosta rakennusten länsipuolen pientä polkua (oletan että siinä oli sellainen). Sen sijaan menin portaat ylös, rakennusryhmittymän sisäpihaa ja portaat alas rastille 8. [Polarini gps ei tässä kohden toiminut lie rakennusten katveen johdosta täysin moitteetta, vaan näyttää juoksureittini aika hassussa paikkaa rastit.fi -palvelussa.]  


Tiivistettynä tämän kerran rata oli mielenkiintoinen. Aika moni rasti aiheutti pieniä haasteita matkan aikana ja jälkipuitavaksikin jäi mukavasti pähkäiltävää.

2 kommenttia:

  1. Kiitos, tämä oli mukavaa luettavaa! Terveisin ko. radan suunnitellut "ratamestari", ensi kertaa kokeilin suunnittelua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos myös sinulle kehuista & kommentista! Vahva suunnittelu-uran avaus mielestäni :)

      Poista