sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Talvisuunnistus 27.1., Jatuli

Reilun kuukauden suunnistus- ja postaus-tauon jälkeen jälleen lyhyesti asian pariin. Oulun alueen talvisarja jatkui lauantaiaamupäivänä Haukiputaan Jatulissa. Vaikka talvella korttelirastimaisesti suunnistaminen ei monien mielestä ole yhtä mukavaa kuin suunnistaminen kesällä metsässä, tykkäsin kyllä etenkin nyt radasta kovasti. Suosittelen siis muitakin kokeilemaan. Halutessasi talvisarjan kisat löytyvät tämän linkin takaa. Samassa paikassa myös tulokset ja muuta tietoa.


Jatulin radalla itseä miellytti erityisesti se, että monella rastivälillä piti tehdä nopea valinta, kiertääkö iso rakennus oikealta vai vasemmalta ja valitako mikä tie useammasta vaihtoehdosta. Tuon päätännän haastavuutta lisäsi tottakai se, ettei kunkin reitin lumitilanteesta ja juostavuudesta voinut olla ennen reitin kokeilua täysin varma.


Tällä kertaa meitä rastit.fi -palveluun gps-jälkensä syöttäneitä oli A-radalla 2 (varsin tasaveroista menijää), mutta meidänkin välillä voi havaita 4 isompaa erilaista reitinvalintaa, sekä pari muutakin pienempää eroa. Ks. halutessasi enemmän linkin takaa.


Rastiväli 10-11 tuli mentyä vasemmalta (rakennuksen länsipuoli), jälkiviisaana oikealta olisi ollut todennäköisesti nopeampi. Rastia lähellä oleva tummankeltainen polkupätkä taisi näyttää (oikean kautta mentäessä) liian epäilyttävältä, näillä lumilla se olisi voinut olla hidaskin.


Sekä virallisten tulosten rastiväliaikoja että rastit.fi välimatkoja ja -aikoja vertailtuani havaitsin, että erot eri reittivalintojen välillä olivat omalta kannaltani aika pieniä. Ehkä 1-10 sekuntia olisi ollut joillakin rastiväleillä (per väli) otettavissa pois paremmin valinnoin. Ymmärtääkseni huippusuunnistajille noilla eri reittien valinnoilla olisi ollut todella suuri ja ratkaiseva merkitys.
Rastiväli 14-15 aiheutti myös päänvaivaa. Välillä oli iso luistelujää, jossa nastojen pitävyys oli heikohko. Lisäksi rastia 15 lähellä olevan suuren rakennuksen länsipuolella oleva hivenen mustallakin värjätty alue jäi askarruttamaan, olisiko se ollut  läpijuostavaa aluetta vai ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti