Talvisarja, Kasarminranta 19.1.


Suunnistuksen talvisarja jatkui tällä kertaa Kasarmin ja Intiön alueella. Vaikka elämme talven kylmimpiä päiviä juuri nyt, sattui lauantaille vielä oikein mainio -16C kirkas keli. Sunnuntaina kun mittari olisi näyttänyt samaan aikaan aamupäivällä jo lähes 25 pakkasta.

Lähtö. Kartanmyynti ja tulospalvelu sijaitsi takana näkyvän Värtön liikuntahallin eteistilassa.


Talvisarjan kisoissa on mukavaa, että jokainen maasto on vähän erilainen ja ratamestaritkin suunnittelevat radat vähän eri tavoin. Kun 2 viikkoa sitten Alppilassa juostiin pitkiä reitinvalintavälejä, nyt painopiste oli lyhemmissä rastiväleissä ja valinnat tehtiin enemmän myös siinä, uskaltaako hakea lyhintä reittiä lumen läpi, vähän pidemmästi lumisen polun kautta vai pisintä reittiä pyörätietä pitkin. Samoin kun viimeksi rastimääritteitä ei ollut eikä niitä tarvittu, olivat ne nyt isossa roolissa.

A-radan kartta.

Oma suunnistukseni sujui aika normaaliin tapaan. Jälkikäteen sai miettiä, olisiko joku toinen reitti ollut parempi kuin tällä kertaa valitsemani, mutta vaatisi melkeinpä maastossa uudelleen käyntiä jos haluaisi analysoida kaikki välit tarkasti. Kunkin reitin lumitilannetta kun on vaikea sanoa pelkästä kartasta. Sen sijaan rastimääritteiden katsomisessa olisin saanut olla tarkempana, esimerkiksi rastilla 8 kurkkasin oikeaan paikkaan, mutta kun en heti nähnyt rastia roskiksen takana, lähdin pyörimään ~minuutiksi toisille nurkillekin. Mikä oli virhe, koska toista rastimääritteen mukaista vastaavaa nurkkaa ei ollut rastiympyrän sisällä.

Rastilla 9 taas oli varsinainen kompa, rasti oli kahdesta päällekkäisestä nurkkapisteestä alemmassa, eli autoparkin kellarissa. Tämä oli ilmeisesti pieni radanlaadinta-erhekin, kun ratamestarin kertomana rasti saisi sittenkin olla vain kartalla näkyvällä päällimmäisellä tasolla. Sinänsä tuo ei haitannut ollenkaan, se on aina mukavasti adrenaliinia lisäävä tunne kun ihmettelee, miten rasti ei ole juuri siinä ainoassa mahdollisessa paikassa, vaikka olet itse omasta mielestäsi 99,9% varmuudella siinä missä pitäisi. Tästäkin jäi siis vain positiivinen muisto, gepsi-jäljen perusteella ~1:45 ylimääräistä alueella pyörittyäni.

Rastit 8 & 9 rastimääreineen. Rastilla 8 sekoilin hätäiltyäni kun rasti ei pistänyt heti silmään. Rasti 9 oli siis parkkialueen alemmassa kerroksessa, mikä aiheutti perustellustikin päänvaivaa.

Lopulta tuloksena oli sija 25/33, mistä ehkä joku sija olisi saattanut parantua ilman noilla rasteilla 8 & 9 pyörimistä. (Ks. gepsi-jälkeni rastit.fi) Joka tapauksessa tämä oli varsin normisuoritus itselleni, ellei juoksumielessä jopa hivenen nihkeä. Vaikka 2 viikkoa aiemmin päätin, että otan jatkossa rohkeampia reitinvalintoja, menin kuitenkin vähän liian varman päälle polkuja pitkin. Esimerkiksi rastivälillä 4-5 olisi ollut mielestäni reitinvalintarohkeudessa parannettavaa (vrt. rastit.fi JT:n valinta), mutta toisaalta esimerkiksi rastivälillä 16-17 paukut eivät enää vaan riittäneet rohkeampaan kokeiluun. (Toisaalta myös rastit.fi JT valitsi kovempikuntoisena saman reitin kuin minä.)

Esimerkkinä rastiväli 16-17, missä paukkujen oltua vähissä valitsin pisimmän, mutta helpoiten edettävän pyörätien (vaaleansininen). Vaaleanpunaisella merkitty pieni polkukin oli ilmeisesti ok juostava, jonkun jäljet menivät myös keltaista viivaa kukkulan laella umpihangessa. Ks. Kuvasta myös väli lähdöstä rastille 1. Menin rakennusten länsipuolelta varsin paljon hankea edeten, paha sanoa mikä valinta olisi lopulta ollut paras.

Rasti 16 oli tämän kukkulan laella, aidan vasemmalla puolen (ei näy kuvassa, sen verran aidan juuressa).




Kommentit